ФАМИЛИЈАРНО ЗДРАВЈЕ

Вродената пилорна стеноза (ВПС) претставува неможност за празнење на содржинатана желудникот како резултат на хипертрофија и ...
Многу млади родители се прашуваат дали бебето може да има алергии? Одговорот е: ДА, со тоа ...
Вродената пилорна стеноза (ВПС) претставува неможност за празнење на содржинатана желудникот како резултат на хипертрофија и ...

Дигестивно здравје

Синдромот на нервозно дебело црево е една од најнепријатните стомачни тегоби, но и најчесто гастроинтестинално заболување ...
Доколку некогаш сте имале запек, знаете за колку незгодна состојба се работи. Иако лаксативите краткорочно можат ...
Крвавење во дигестивниот систем е симптом за повеќе состојби и болести. Причини може да бидат повеќе, ...