11 Најчести прашања за ин витро фертилизација

„Таткото“ на првото бебе од епрувета е физиологот Роберт Ердвардс кој за прв пат ја спроведе постапката во 1978 година. Неговата генијалност беше крунисана со Нобелова награда за медицина дури во 2010 година кога во…

Сè што треба да знаете за жолтицата кај…

Дојде долгоочекуваниот миг. Станавте мајка. Додека сè уште се привикнувате на новата улога, доаѓа вашиот доктор и ви вели дека вашето новороденче има жолтица. Немојте да паничите, тоа е нормално. Ви даваме одговор на најчестите…

5 корисни совети за трудници во лето

Поради високите температури и спарнини, летото за трудниците може да биде многу напорно и стресно. Секако треба да ги потсетиме на неколку корисни совети, кои ќе им помогнат полесно да ги совладаат летните горештини и…

3 совети за безбедни денови на сонце со…

Наближувањето на летото буди пријатни чувства асоцирани од долгите сончеви денови, релаксираност, море, плажа, пријатни мигови поминати надвор. Сепак, што е со оние семејства што имаат новороденчиња или многу млади доечиња? Дали и колку е…

Мајчино млеко- незаменлива храна за вашето бебе

Најголема дилема за секоја мајка е која е најдобра храна за нејзиното бебе во првите месеци. Драги мајки, тука нема дилеми. Вашето млеко е незаменливо. Мајчиното млеко е најдобрата и идеална храна за секое новороденче.…

6 совети за здрава тежина во бременост

Бремени сте – и возбудени сте за вашата нова улога. Но, со бременоста се јавуваат и многу прашања, најчесто за вишокот килограми. Постојат многу причини зошто треба да одржите здрава телесна тежина за време на…