Сè што треба да знаете за жолтицата кај…

Дојде долгоочекуваниот миг. Станавте мајка. Додека сè уште се привикнувате на новата улога, доаѓа вашиот доктор и ви вели дека вашето новороденче има жолтица. Немојте да паничите, тоа е нормално. Ви даваме одговор на најчестите…

5 корисни совети за трудници во лето

Поради високите температури и спарнини, летото за трудниците може да биде многу напорно и стресно. Секако треба да ги потсетиме на неколку корисни совети, кои ќе им помогнат полесно да ги совладаат летните горештини и…

3 совети за безбедни денови на сонце со…

Наближувањето на летото буди пријатни чувства асоцирани од долгите сончеви денови, релаксираност, море, плажа, пријатни мигови поминати надвор. Сепак, што е со оние семејства што имаат новороденчиња или многу млади доечиња? Дали и колку е…

Мајчино млеко- незаменлива храна за вашето бебе

Најголема дилема за секоја мајка е која е најдобра храна за нејзиното бебе во првите месеци. Драги мајки, тука нема дилеми. Вашето млеко е незаменливо. Мајчиното млеко е најдобрата и идеална храна за секое новороденче.…

6 совети за здрава тежина во бременост

Бремени сте – и возбудени сте за вашата нова улога. Но, со бременоста се јавуваат и многу прашања, најчесто за вишокот килограми. Постојат многу причини зошто треба да одржите здрава телесна тежина за време на…