/Здрави деца и во есен

Здрави деца и во есен

Сподели

Покачена температура, затнато носе, кашлица, секреција, воспалени крајници… иста слика и оваа есен. Октомври е месец кога настапуваат пониските температури и на сцена доаѓаат рино-вирусите, пара-инфлуенцата и адено вирозите. Овие вируси не се премногу опасни, но можат да бидат и затоа треба да се лекува навреме. За најчестите симптоми, детекцијата и превенцијата разговаравме со професор доктор Гордана Маческа Баџакова – педијатар, пулмоалерголог од клиничката болница „Аџибадем Систина“.