7 факти за луѓето со аутизам кои не…

Доколку вашите ставови за лицата со аутизам доаѓаат од разни непроверени извори, можеби не ја имате комплетната слика. Луѓето кои живеат со аутизам имаат различни карактеристики и карактери кои се разликуваат помеѓу себе слично како…

Дали моето дете има запек?

Ова е чест проблем кој може тешко да се открие: запек кај бебиња или многу мали деца. Статистиките покажуваат дека до 30 проценти од децата во текот на детството имаат запек. Симптоми на запек може…

7 Совети како вашето дете да биде безбедно…

Дали мислите дека високите столици се безбедени за вашето дете? Алармантно се зголемени повредите кај децата како резултат на пад од висок стол. Најчести се повредите на главата и на лицето како модринки, исеченици и…

Сипаници, вообичаени детски болести

Одговор за најчестите дилеми поврзани со сипаниците Сипаниците се најчестите заразни заболувања во детската возраст. Од ова не се поштедени ни возрасните, особено оние кои не ги прележале како деца. За сипаниците не постои специфичен…

5 начини како да го подобрите здравјето на…

Вежбите и здравата храна не се единствената добитна комбинација за подобро здравје, ова моќна двојка исто така го намалува ризикот од карцином на дојките. Но, доколку вежбате и здравo се храните може да ви помогнат…