Карцином на тестиси

Карциномот на тестиси се појавува во половите жлезди во тестисите. Најчесто се манифестира со отекување или појава на грутка во еден од тестисите што е најчесто безболна, губење на сексуалната активност, појава на крв во…

Тестикуларни импланти

Еден од посериозните проблеми по оперативното отстранување на тестисот е психолошкиот проблем кај мажот. Но и за овој проблем има решение со имплантација на вештачки тестис кој позитивно ќе влијае на психичката промена кај мажот…

Што мораат мажите да знаат?

Која е улогата на тестисите? Тестисите се дел од машкиот репродуктивен систем, два јајцевидни органи со големина од околу 5 см.  Секој тестис е сместен во кожна кесичка (скротум) која го држи и заштитува. Нивната…

Стресот и депресијата се една од причините за…

Незадоволството и негативните чувства може да се преселат и во креветот. Овие пациенти земаат и антидепресиви кои, исто, се причина за еректилна дисфункција. Но процесот може да биде и обратен - поради еректилна дисфункција, пациентите…

Мажи како да го спречите предвременото стареење на…

Што е предвремено стареење на кожата? Предвременото стареење на кожата кај мажите значи неприродно забрзување на процесот на стареење. Причина за тоа е претераното изложување на сончева светлина (кај 90% причина за предвременото стареење е…

Импотенција – пад на сексуалниот нагон

Статистиките покажуваат дека 5 до 20% од мажите во светот имаат умерена до тешка форма на еректилна дисфункција, односно неспособност да воспостават и одржат ерекција доволна за сексуален однос. Д-р Александар Мицковски, хирург уролог од…

Совети за мажите

Време е да преземете одговорност за вашето здравје! Еве неколку совети за поздрав начин на живот. Престанете со пушењето - ако сте пушач и едноставно не можете без цигара, консултирајте се со вашиот доктор за…