Во рок од 48 часа го дијагностицираме ракот…

Иако им е полесно да кажат дека биле на хирург отколку на уролог, современите мажи стануваат сè посвесни за важноста на уролошкиот преглед и последниве години сè повеќе мажи доаѓаат на превентивни прегледи во Kлиничката…

Неплодност кај мажите

Иако многумина сé уште сметаат дека плодноста е „женски проблем“, дури една третина од сите случаи на неплодност се однесуваат на машката популација. Поради тоа, мажот треба да биде подлежен на испитувања за плодност исто…

Страв од губиток на сопствената машкост!

Најчесто хируршки интервенции на машките репродуктивни органи се отстранувања на тестисот или на простатата. Овие интервенции главно се преземаат поради малигни болести на овие органи. Кај мажите кои се подвргнуваат на ваквите зафати многу често…

Неколку факти за ерекцијата

1. Постојат три вида ерекција: Рефлексогената ерекција што се јавува кога сте со партнерката, психогена при фантазирањето и ноктурната се јавува во текот на ноќта. 2. Алкохолот и пушењето се опасни непријатели Младите кои страдаат…

Тест за андропауза

Како што годините поминуваат така и мажите претрпуваат хормонални промени, период наречен андропауза. Исто како и кај жените кои поминуваат низ менопауза, така и мажите поминуваат низ период на промени кои, за среќа, се помалку…

Ракот на тестисите најчест кај младата популација

Во најголем процент (над 95 %) туморите на тестисите се со малигни карактеристики и најчесто ја зафаќаат помладата машка популација, до 40-тата година од животот. Поради специфичноста на регијата и органот мажите обично подоцна ја…

Масната храна води до појава на карцином на…

Истражувањата потврдиле дека исхраната во која има зголемено количество маснотии може да придонесе за појава на карцином на простата, бенигна хиперплазија и простатитис. Освен битните ризични фактори кои ги препишуваме на животниот стил – пушењето,…