Топ 5 прегледи за жени над 50 години

Превентивните прегледи се најдобриот начин за рано откривање или спречување на  многу заболувања уште пред појавата на првите знаци или симптоми на болест. Превентивните прегледи водени од искусен лекар и насочени индивидуално, според вашите лични…

Како сами да ги прегледате дојките?

Карциномот на дојката е најчестиот карцином кај жената. Само раната дијагноза може да ги спречи катастрофалните последици од него. Која е најдобрата превенција во борбата со него? Секако, навременото откривање! Раната дијагноза на карциномот на…

Витаминска библија за жени: 6 клучни работи кои…

Недостигот на витамини и минерали кај жените најчесто резултира со лошо расположение и намалена концентрација, а потоа со нарушување во менструалниот циклус и склоност на инфекции. Брзо потоа настануваат и посложени нарушувања и развој на…

Страв од гинеколог

Не сакам на гинеколог Иако постојано се зборува дека карциномот се лекува доколку се открие навреме, за жал, сè уште постојат предрасуди кои само ја зголемуваат бројката на карциноми откриени во напредни стадиуми. Карциномот на…

5 начини како да го подобрите здравјето на…

Вежбите и здравата храна не се единствената добитна комбинација за подобро здравје, ова моќна двојка исто така го намалува ризикот од карцином на дојките. Но, доколку вежбате и здравo се храните може да ви помогнат…