Што да јадете ако имате остеопороза

Карактеристично за остеопорозата се тенки и слаби коски кои се склони кон скршеници, особено во делови на колковите и карлицата. За да ги зачувате вашите коски здрави, треба правилно да се храните. Тоа значи да…

Како навреме да ја откриете остеопорозата?

Остеопороза е заболување на коските кое ја намалува густината и квалитетот на коскеното ткиво. Скелетот на пациентот со остеопороза станува подлежен на скршеници кои може да се случат и при најмала траума или поголемо оптоварување…