Доц. д-р Андреј Петров: Правиме проект за испитување…

Меѓународен симпозиум на кој ќе учествуваат многу познати дерматолози ќе се одржи на крајот на февруари годинава. Клиничката болница „Аџибадем Систина“ е коорганизатор на настанот, a д-р Андреј Петров вели дека на симпозиумот ќе учествуваат…

Третмани за подмладување

Естетската дерматологија е, веројатно, најбрзорастечката гранка на дерматовенерологијата. Во нејзиниот брз развој важен сегмент имаат грижата за убавината, но и брзиот технолошки развој на медицинската технологија кој ја зголемува желбата на луѓето да направат корекција на одредени свои недостатоци. Во дерматологијата се повеќе се бараат начини…

Зимата идеално време за ласерска епилација

Заеднички проблем на сите жени се несаканите влакна. Оваа тема е подеднакво актуелна и кај мажите кои сè почесто ги применуваат најновите методи за нивно отстранување. Со д-р Весна Пљакоска, специјалист дерматовенеролог, разговараме за ласерската…

Како да се заштитиме од опасноста на сончевите…

Луѓето се деца на сонцето и да, ние постоиме затоа што имаме и сонце. Но зошто во последно време зборуваме сѐ почесто за штетното влијание на сончевите зраци? Науката докажа дека претераното изложување на сонце…

Ќелавост – проблем што се решава

Револуционерната FUE метода е златен стандард во светот за решавање на проблемот со ќелавоста. Оваа интервенција за трајно лекување на ќелавоста за прв пат во земјава е направена во Клиничката болница „Аџибадем Систина“. За сѐ…

Интервју доц.д-р Андреј Петров: Oпасноста од солариумот врз…

Од година во година бројот на луѓе кои заболуваат од карцином на кожа се зголемува, загрижува и фактот што се појавува кај сè помлади луѓе, какви се вашите видувања на овој проблем? Генерално расте бројот…

Д-р Андреј Петров : Ласерското обновување на кожата…

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ почна со примена на нов метод за подмладување на кожата. Станува збор за Er YAG ласер, кој работи и аблативно и неаблативно и има многу добар ефект. Д-р Андреј Петров, дерматовенеролог, вели дека…

Примена на PRP – револуционерна метода во естетската…

PRP (platelet rich plasma) претставува плазма збогатена со тромбоцити. Се работи за мала количина на крв збогатена со голем број на тромбоцити (еден милион тромбоцити во 1 cm3 плазма). Покрај тромбоцитите, во плазмата се наоѓаат…