Техники за подмладување

Очите се огледало на душата, но убаво негуваното лице и кожа се огледало на здравјето. Секој се воодушевува кога ќе види здраво и негувано лице, посебно ако убавината е природна и без многу шминка. Тоа…

Со кавитација до посакувано тело

Кавитацијата моментално е една од најпопуларните методи за обликување на телото. Овој метод се базира на употреба на нискофреквентен ултразвук, со чие делување доаѓа до разградување на масните клетки. По третманот, кој е безболен и…

Како добриот сон влијае на вашата кожа?

Има вистина во тоа дека колку подолго спиете толку поубавa кожа ќе имате. Додека вие спиете вашата кожа се одмора и се регенерира, па затоа кога се будите наутро по добар одмор изгледате свежо и…

Дали бенката е вообичаена или се развива меланом?

Прв знак за меланом е промена во големината, бојата или обликот на постоечка бенка. Меланомот може да се јави и како нова „дамка“, која обично изгледа невообичаено, црна е и со грд изглед. Запомнете: вообичаените…

Не бидете жртви на бронзениот тен

Лекарите се едногласни - солариумите немаат свои добри страни. Според нив, зрачењето во солариум е поопасно дури од сончањето на пладне. Запомнете, солариумите се одговорни за прераното стареење и зголемен ризик од канцер на кожа!…

Сè за кожата

Кожата е најголемиот орган на нашето тело и во текот на животот се менува. Всушност вашата кожа се регенерира приближно на секои 27 дена. Потребна е соодветна нега и третман за одржување на здравјето и…

Како да се ослободите од клемпавите уши?

Естетска хиругија на уши Клемпавите уши повеќе се психолошки отколку естетски проблем. Лицата со клемпави уши најчесто се предмет на потсмев, особено децата во школска возраст. Некои родители применуваат екстремни методи за да го коригираат…

Митови за акните

Разрешени осумте најголеми митови за акните Штом ќе се појават мозолчиња, секако, по нив следуваат и совети за нивно третирање и превенција. Но, овие совети не се секогаш медицински докажани. Составивме листа од осум најчести…