Не бидете жртви на бронзениот тен

Лекарите се едногласни - солариумите немаат свои добри страни. Според нив, зрачењето во солариум е поопасно дури од сончањето на пладне. Запомнете, солариумите се одговорни за прераното стареење и зголемен ризик од канцер на кожа!…

Сè за кожата

Кожата е најголемиот орган на нашето тело и во текот на животот се менува. Всушност вашата кожа се регенерира приближно на секои 27 дена. Потребна е соодветна нега и третман за одржување на здравјето и…

Како да се ослободите од клемпавите уши?

Естетска хиругија на уши Клемпавите уши повеќе се психолошки отколку естетски проблем. Лицата со клемпави уши најчесто се предмет на потсмев, особено децата во школска возраст. Некои родители применуваат екстремни методи за да го коригираат…

Митови за акните

Разрешени осумте најголеми митови за акните Штом ќе се појават мозолчиња, секако, по нив следуваат и совети за нивно третирање и превенција. Но, овие совети не се секогаш медицински докажани. Составивме листа од осум најчести…

Последици од жешкото сонце

4 работи на кој треба да внимавате при изложеност на сонце Летото доаѓа. Сите сме возбудени на долгите сончеви денови. Со нетрпение ги очекувате летните одмори кога целосно ќе се препуштите на долгите песочни плажи…