Максилофацијална хирургија хирургија на лицето, вилиците и вратот

Повредите и заболувањата во пределот на лицето, вилиците и вратот се сериозни состојби пред сè поради нивната анатомска поставеност. Тука се сместени многу различни ткива и органи со важни витални функции како што се дишењето,…

3D панорамска снимка на заби

Рендгенската снимка открива голем број болести на забите и околните ткива кои не можат да се видат при обичен стоматолошки преглед. Од состојбата на забите, корените, поставеноста на вилиците па сè до целокупниот состав до…

Стоматолошки интервенции со целосна анестезија за деца со…

Врвниот тим стоматолози посветува посебно внимание на оралното здравје на децата со современи стоматолошки услуги. Покрај стандардните процедури, Одделот за стоматологија во „Аџибадем Систина“ овозможува мултидисциплинарен пристап во третманот на децата со пречки во развојот.…

9 причини зошто да се одлучите за дентални…

Eдна од најчестите дилеми кои ги имаат пациентите е како да ги заменат изгубените заби. Стоматолозите од „Аџибадем Систина“ ве советуваат дека најдобро решение за тоа се денталните импланти. Во продолжение ви нудиме 9 причини…

Стоматолошки check up

Оралното здравје директно влијае врз здравјето на целото тело. Расипаните заби и болестите на непцата можат да влијаат во развојот на многу болести доколку не се лекуваат на време. За да го зачувате вашето здравје…

Хируршки третман на пародонтоза

По дијагностицирање на пародонталната болест во понапредна фаза која не може да се лекува со чистење забен камен и дентален плак, обработка на пародонтални џепови или полирање на забите се препорачува пародонтална хируршка интервенција. Овие…

Спасете го забот со апикотомија

Што е апикотомија? Апикотомија е мала орално-хируршка интервенција со која се отстранува врвот на коренот од забот каде се појавил патолошкиот процес. Најчесто станува збор за појава на циста или гранулом. Оваа интервенција се применува…