Шест причини да закажете преглед на стоматолог

Промените во усната празнина и забите се една од причините зошто да посетите стоматолог. Прочитајте ги 6-те симптоми кои укажуваат дека имате нарушено орално здравје. Болка во забите Болката во забите е првиот аларм за…

Како да го спречите ноќното чкрипење со забите?

Голем број луѓе честопати свесно или не чкрипат со забите, а оваа појава медицински се нарекува бруксизам. Иако луѓето не ѝ обрнуваат големо внимание, чкрипењето може да направи голема штета на забите. Се појавува кај…

Дали сте кандидат за дентални импланти?

Без разлика дали забите сте ги загубиле поради дентални инфекции, кариес, несреќа или повреда, имплантите се револуција во стоматологијата, идеално и долготрајно решение кое се користи кога треба да се надомести eден или повеќе заби.…

Како до совршена насмевка?

Сакале да признете или не со текот на годините вашите заби освен што го менуваат изгледот ја менуваат и бојата. Но, тоа не значи дека треба да се помирите со реалноста, да ја прифатите таква…

Rasipanite-zabi-zaboluvanje-srce

Расипаните заби може да го заболат и срцето

Расипаните заби и оштетените гингиви се извор на бактерии кои можат да предизвикаат сериозно заболување или инфекција на срцето, ендокардитис. При секое миење /четкање на забите, гингивите се оштетуваат со тврди четки, со што за…