8 ризик фактори за губење на забите

Експертите по стоматологија набројуваат 8 ризик фактори за губење на забите како резултат на периодонтално заболување. Како и  кај повеќето заболувања, некои од ризик факторите не можеме да ги контролираме. Листа на ризик фактори: -         …

Сериозни заболувања кои стоматолозите ги откриваат први

Стоматолозите не откриваат само заболувања на непцата, кариес или дупки во забите. Тие, исто така, можат да откријат Кронова болест, орален канцер и други сериозни нарушувања. Работата на стоматолозите всушност е да ги проверат сите…

Како правилно да ја одржувате оралната хигиена?

Вашата насмевка зависи од едноставните навики за хигиена на забите, како што се четкањето со паста и чистење со забен конец. Но, дали употребувате правилна техника? Следете ги овие чекори за да го заштитите оралното…

Сакатe блескава насмевка?

Секој сака да има убава и блескава насмевка. За жал, тоа не е секогаш возможно по природен пат. Современата естетска стоматологија претставува спој на современа технологија и уметност со кои се добива совршен резултат за…