Зошто се потам премногу?

Прекумерното потење, хиперхидроза, е состојба која почнува уште пред пубертетот, а потоа продолжува и се влошува. Почесто се јавува кај жените. Прекумерното потење вообичаено е локализирано, ограни­чено на одреден дел од телото (пазуви, дланки, табани),…