/Воспаление на средното уво со излив во детска возраст

Воспаление на средното уво со излив во детска возраст

Сподели

Воспаленијата на ушите (отити) се често застапени во секојдневната оториноларинголошка практика особено во детската возраст. По своите карактеристики и зачестеност од останатите форми на воспаленија на ушите се издвојува секреторниот отит (воспаление на средното уво со излив). Тоа е патолошка состојба на средното уво зад неоштетеното ушно тапанче  без симптоми на акутна инфламација. За најчестите ризик фактори, симптомите, дијагнозата и третманот одговор ни даде прим. д-р Борислав Гогушевски, оториноларинголог од Клиничката болница „Аџибадем Систина“. 

Vospalenie-na-sredno-uvo-deca