КАКО ДА ГО ДЕТОКСИЦИРАМЕ ОРГАНИЗМОТ?

Во периодот на зимата се внесува мрсна храна, газирани пијалаци, алкохол, како и слатки, кои можат да ни го нарушат здравјето, доколку не се внимава на количината на храна и пијалаци што се консумираат. Умереноста…

Нутритивно здрав оброк – намаз од индиски ореви

Појадокот е оброк што не треба да се прескокнува, без разлика на обврските. Овој оброк ни ја дава потребната енергија за извршување на сите дневни активности. Но, секој појадок не значи дека е и здрав.…

Дали навистина појадокот е најбитен оброк?

Има ли вистина во тоа дека појадокот е најбитниот оброк и дали е предуслов за добар почеток на денот? Нутриционистите тврдат дека добро избалансираниот оброк може да придонесе за квалитетен ден и добри резултати во…

Совети за правилно и здраво трчање

Трчањето е наједноставна и најекономична физичка активност со која без гладување ќе ослабете здраво и ќе го затегнете вашето тело. Покрај ова ќе ви годи и престојот во природа на свеж вoздух и есенско сонце.…

Разладување со храна

Живата на термометарот расте. Прво по што посегате се ладните газирани пијалаци и далечинското од вашиот клима уред. Но, треба да внимавате, брзото разладување може да доведе до спротивен ефект. За да се чувствувате пријатно…

9 причини да бидете среќни

Убава куќа со голем двор или нов автомобил, овие работи нема да ве направат посреќни. Среќата е во едноставните и мали работи кои животот го прават поубав. Во продолжение прочитајте ги нашите неколку едноставни начини…