7 важни правила за вежбање во летниот период

Летото е сезона кога конечно можете да вежбате надвор, но, бидејќи во топло и влажно време сте подложни на повреди, потребен ви е план пред да почнете да вежбате. Следните совети ќе ви помогнат да…

Како се лади нашето тело?

Дали сте знаеле дека тело има природен механизам на ладење. Но дали нашето тело успева да се олади и при екстремно високи температури? Еве неколку факти, за тоа како организмот реагира кога температурата ќе стане…

7 корисни совети за правилно да трчате

Пролетта е пред нас. Доаѓаат сончевите денови. Облеката е полесна, но видливи стануваат вишокот килограми кои сме ги „заработиле“ во текот на зимата. Време е да тргнете во акција. Најдобар начин повторно да се вратите…

Фитнес во вода

АКВА АЕРОБИК Никако да почнете да вежбате. Вежбањето за вас преставува стрес и напор. Но постои интересен начин како да ви биде забавно, а во исто време да го затегнете телото. Аква аеробикот е забавен…

Вратете се во топ форма, почнете да трчате

Неколку совети за правилно и здраво трчање Трчањето е наједноставна и најекономична физичка активност со која без гладување ќе ослабете здраво и ќе го затегнете вашето тело. Покрај ова ќе ви годи и престојот во…