Медот во служба на убавината

Легендата вели дека медот бил единственото оружје кое Клеопатра го користела за својата убавина. Медот ги содржи сите природни состојки кои ѝ се потребни на кожата. Тој е полн со антиоксиданси, кои се добри за…

Помалку сол, повеќе здравје!

Солта е „тивок“ непријател на современиот човек! Зголемената употреба на сол или „белата смрт“, како што некои ја нарекуваат, незабележително и секојдневно ни ги оптоварува бубрезите, срцето и крвните садови. Смртноста од овие заболувања во…

5 едноставни совети зa здрав почеток на денот

Појадок: Не го прескокнувајте појадокот – само направете го подобарДознајте што дава ви дава енергија, а што прави да паднете во криза за шеќер. 1. Како да го започнете денот Овошен јогурт или ореви е…