Сите тајни на медот

Mедот храна која може ви го продолжи животниот век Легендата вели медот е храна на боговите. Денеска е тешко да се замисли животот без мед. Тој е храна која може да го продолжи животниот век.…

Медот во служба на убавината

Легендата вели дека медот бил единственото оружје кое Клеопатра го користела за својата убавина. Медот ги содржи сите природни состојки кои ѝ се потребни на кожата. Тој е полн со антиоксиданси, кои се добри за…

Помалку сол, повеќе здравје!

Солта е „тивок“ непријател на современиот човек! Зголемената употреба на сол или „белата смрт“, како што некои ја нарекуваат, незабележително и секојдневно ни ги оптоварува бубрезите, срцето и крвните садови. Смртноста од овие заболувања во…

5 едноставни совети зa здрав почеток на денот

Појадок: Не го прескокнувајте појадокот – само направете го подобарДознајте што дава ви дава енергија, а што прави да паднете во криза за шеќер. 1. Како да го започнете денот Овошен јогурт или ореви е…