Општа слабост и замор – најчести симптоми за…

Витаминот Б12 ја зголемува енергијата, го подобрува целокупното здравје и помага побрзо да го намалите вишокот килограми. Има важна улога во создавањето на ДНК, нервните и крвните клетки. Од особено значење е за нормална функција…

Зачинета храна за будење на телото

Умерено зачинетата храна има голем број здравствени придобивки. Генерално, лутата и зачинета храна претставува стимуланс во телото. Ја стимулира крвната циркулација и ја заголемува телесната температура. Се смета дека зачинетата храна го зголемува и апетитот…

Kако да изгубите килограми и во зима

Зимскиот период е познат по наталожување на килограмите, особено во празничните денови. Во овој период вообичаено имаме помалку желба за секојдневните активности, особено за рекреација. Но, за љубителите на зимските спортови рекреацијата во студените денови…

Прочитајте што содржи храната пред да ја купите

Етикетите не се првото нешто што го забележуваме кога одбираме производ. Ситни букви, мала етикета, залепена на не толку видливо место па сосема е разбирливо и да ја пропуштиме. Голем број од нас и не…

Десетте тајни за долг и здрав живот

Современиот начин на живот, стресот и нередовната и неправилна исхрана сè повеќе се поврзува со појава на состојби и болести кои го скратуваат животниот век и го нарушуваат квалитетот на живот. Генерациите од изминатите векови,…

Зошто водата е идеалниот пијалак?

Водата ја регулира телесната температура, ги пренесува хранливите материи и кислородот и помага во исфрлувањето на токсичните материи од телото. Сепак, повеќето од нас не ја земаат потребната количина вода во текот на денот. Еве…

Одберете го вистинското етерично масло

Покрај убавиот мирис, на етеричните масла им се препишуваат голем број здравствени придобивки. Подобрување на расположението и когнитивните способности, ублажување на симптомите при инфекција и рефлуксна болест (враќање на содржината од желудникот во хранопровод) се…

Храна која ги поттикнува концентрацијата и работата на…

Точен е фактот дека со стареењето се намалува менталната активност на мозокот а заедно со тоа доаѓа и до намалување на концентрацијата, помнењето и фокусирањето. Не можеме да му се спротивставиме на времето и природните…