ЧУВАЈТЕ ЈА СВОЈАТА КОЖА, КОЖАТА ПАМЕТИ!

Во последните децении, инциденцата на меланом значително се зголемува низ целиот свет, а во месец мај, месецот на меланом, се одржуваат кампањи посветени на подигнување на свеста кај пациентите за рано и навремено откривање на…

Доживотен попуст за секое бебе родено во „Аџибадем…

ПРИМАМЛИВИ ПАКЕТИ ЗА ИДНИТЕ МАЈКИ Новина е што за мајките следува специјален попуст од 30 отсто за постпородилно обликување на телото во Центарот за перфекција, а дополнително и специјален попуст од 20 отсто за користење…

СЀ ПОВЕЌЕ ДЕЦА СЕ ИНТОЛЕРАНТНИ НА ЛАКТОЗА

Кога ензимот лактаза недостасува во човечкиот организам или неговото создавање е намалено, доаѓа до интолеранција на лактоза, што е чест проблем не само кај возрасните туку сè повеќе и кај децата, потенцира д-р Наташа Чучкова-Никчевска,…

РЕДОВНИТЕ УРЛОШКИ ПРЕГЛЕДИ СЕ НАЈДОБРИОТ ЧУВАР НА МАШКОТО…

Kога се зборува за машкото здравје, не може а да не се посвети внимание на заболувањата на простатата. Тука спаѓаат воспалителните болести на простата, бенигна простатична хиперплазија (БПХ) и карциномот на простата. Урологотот од Клиничката…

Хранливи вредности на јајцето

Јајцата се толку хранливи што многу често се нарекуваат и „мултивитамин на природата“. Содржат антиоксиданси и моќни нутритиенти, кои се храна за мозокот. Изобилуваат со витамини, минерали, висококвалитетни протеини, добри масти и хранливи материи. Едно…

ЗАТНАТ НОС ЗОШТО НÈ МАЧИ ВО ЗИМА И…

Многу често веруваме дека зимското време оди рака под рака со носни симптоми, особено со затнат нос. Сепак, докторите сметаат дека ладното време само по себе не е причина за затнат нос. Преосетливост на носот…

Посебни протоколи и низа проверки додека терапијата стигне…

JCI-стандардите се сметаат за златен стандард во глобалната заедница за здравствена заштита. Клиничката болница „Аџибадем Систина“ по вторпат ги исполни точно бараните стандарди на Joint Commission International и повторно може гордо да го прикаже златниот…

Брз и безбеден медицински транспорт

Современо возило комплетно опремено за сите видови на траснпорт, специјализизран тим доктори, достапност 24/7, транспорт на критични новороденчиња во земјава и надвор. Прочитајте ги главните карактеристики на медицинскиот транспорт во Клиничката болница „Аџибадем Систина“. Современи…