Kjo ueb-faqe përdor biskota (cookies)

Ne i përdorim biskotat e nevojshme që janë të vendosura në aparatin tuaj për ta mundësuar funksionimin e drejtë të ueb- faqes. Përveç biskotave të nevojshme, nëse pajtoheni ne mund të vendosim edhe biskota për analitikë, funksionalitet dhe biskota për reklamim.

Biskotat që i përdor Spitali Klinik "Acibadem Sistina" nuk ruajnë informacione (të dhëna personale), që mundësojnë identifikimin e përdoruesit si person fizik.... 

Gjithmonë aktive

Ato janë të nevojshme për funksionim të drejtë të faqes dhe nuk mund të s’kyçen në sistemet tona. Zakonisht, ato vendosen vetëm si përgjigje të veprimeve të kryera nga ana juaj, që paraqet kërkesë për shërbime, siç janë vendosja e preferencave për privatësi ose plotësimin e formularëve në formën e kontaktit. Mund ta rregulloni shfletuesin që t’i bllokojë ose të japë paralajmërime për këto biskota, por me bllokimin e këtyre biskotave do të ndalohet puna e ueb-faqes. 

Këto biskota nuk ruajnë të dhënat personale.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që ndihmojnë të kryhen funksione si shpërndarja e përmbajtjes së ueb-faqes në mediumet sociale, mbledhja e informacioneve kthyese dhe karakteristikave të tjera nga anët e treta.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që përdoren për të kuptuar se si vizitorëve komunikojnë me ueb-faqen. Këto biskota ndihmojnë që të sigurohen informacionet për numrin e vizitorëve, burimin e qarkullimit etj.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Kukit e performancës përdoren për të kuptuar dhe analizuar indekset kryesore të performancës së faqes në internet, gjë që ndihmon në ofrimin e një eksperience më të mirë të përdoruesit për vizitorët.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që u mundësojnë vizitorëve reklama relevante (pr.sh Facebook). Këto kompani mund t’i përdorin dhe për të ndërtuar profilin e interesave tuaja dhe t’ju tregojnë reklama relevante nga faqet e tjera. Ato nuk i ruajnë drejtpërdrejt të dhënat personale, por bazohen në identifikim unik të shfletuesin tuaj dhe aparatin e internetit. Nëse nuk i lejoni këto biskota, do të përjetoni reklama më pak të synuara.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Të gjitha të fshehtat e mjaltit


Legjenda thotë se mjalti është ushqimi I perëndive. Sot është e vështirë të imagjinohet jeta pa mjaltë. Mjalti është ushqim I cili mund të rritë jetëgjatësinë.

Disa fakte për mjaltin:

  1. Ëmbëlsirë natyrale, lëng I përbërë nga nektari I luleve I mbledhur nga bletët
  2. Ngjyra, aroma dhe ëmbëlsia e mjaltit varet nga lloji i luleve nga të cilat është mbledhur nektari
  3. Përmban mbi 90 përbërës të çmuar, mes të cilëve më të rëndësishëm janë vajrat esencialë, ngjyra bimore dhe acidet.
  4. Alternative e shëndetshme e sheqerit natyral.
  5. Mjalti I mbyllur mirë ka afat të pakufizuar.
  6. Kristalizimi është një process I cili nuk ndikon në cilësinë e tij. Vendoseni kavanozin në ujë të ngrohtë dhe përsëri do të keni mjalt të lëngshëm.
  7. Në temperature mbi 41 ˚C,  mjalti humbet vlerat e tij mjekësore. Prandaj, bëni kujdes kur të shtoni mjalt në çaj, të mos jetë tepër I nxehtë.
sistina

Legjenda thotë se mjalti është ushqimi I perëndive. Sot është e vështirë të imagjinohet jeta pa mjaltë. Mjalti është ushqim I cili mund të rritë jetëgjatësinë.

Disa fakte për mjaltin:

  1. Ëmbëlsirë natyrale, lëng I përbërë nga nektari I luleve I mbledhur nga bletët
  2. Ngjyra, aroma dhe ëmbëlsia e mjaltit varet nga lloji i luleve nga të cilat është mbledhur nektari
  3. Përmban mbi 90 përbërës të çmuar, mes të cilëve më të rëndësishëm janë vajrat esencialë, ngjyra bimore dhe acidet.
  4. Alternative e shëndetshme e sheqerit natyral.
  5. Mjalti I mbyllur mirë ka afat të pakufizuar.
  6. Kristalizimi është një process I cili nuk ndikon në cilësinë e tij. Vendoseni kavanozin në ujë të ngrohtë dhe përsëri do të keni mjalt të lëngshëm.
  7. Në temperature mbi 41 ˚C,  mjalti humbet vlerat e tij mjekësore. Prandaj, bëni kujdes kur të shtoni mjalt në çaj, të mos jetë tepër I nxehtë.

Vlerat ushqyese të mjaltit:

  1. Mjalti si produkt I cili vjen nga bletët, ndodhet mes kufirit të ushqimit dhe ilaçit.
  2. Përbërësi kryesor është sheqeri, më të rëndësishmit janë fruktoza, glukoza, saharoza.
  3. Mjalti absorbohet shpejtë në organizëm
  4. Në përbërjen e tij ka enzima, aminoacide, vajra esencialë, vitamina dhe minerale (vitaminë B1, B2, B5, B6,C, D, K , përsa I përket mineraleve, natrium, kalium, kalcium, fosfor, magnezium, hekur, zink, jod, bakër, krom) dhe përbërës të tjerë.

Veprimi I mjaltit:

  1. Para së gjithash paraqet një burim të energjisë, sepse tretet lehtë dhe rekomandohet për sportistët, rrit qëndrueshmërinë, si dhe bën që muskujt të lodhen më pak.
  2. Mjalti është një antioksidant I përkryer. Grate shtatzëna të cilat konsumojnë mjaltë gjatë shtatzënisë së tyre, lindin fëmijë më të shëndetshëm. Për fëmijët e vegjël mjalti rekomandohet pasi ata të kenë mushur dy vjeç.
  3. Lehtëson simptomat e gripit, ftohjes, sëmundjeve në sistemin e frymëmarrjes, si sinuset apo skuqja e fytit.
  4. Mbi plagë ka veprim antiseptik,  zvogëlon dhimbjen, gjithashtu nxjerr helmin gjatë thumbimeve (pickimeve) nga insektet.
  5. Nëse digjeni, aplikoni menjëherë mjaltë mbi lëkurë. Në këtë mënyrë do të parandaloni shfaqjen e flluskave  dhe plaga në lëkurën tuaj do të shërohet më shpejtë.
  6. Mjalti ndihmon për problemet në lëkurë, si plasaritje e lëkurës, skuqje apo kruarje.
  7. Mjalti ndihmon për problemet me kapsllëkun, gastritin dhe ulçerën në stomak.
  8. Ngre nivelin e hekurit dhe redukton yndyrën në gjak.
  9. Pastron organizmin.
  10. Mjalti është I njohur gjithashtu për efektin e tij në problemet me sytë.

Lloje të ndryshme të mjaltit kanë gjithashtu efekte të ndryshme

  1. Mjalti I pyllit është veçanërisht I dobishëm për fëmijët , për rritjen dhe zhvillimin e tyre.
    Gjithashtu rekomandohet për personat e dobët dhe anemic, për gratë shtatzëna dhe për ato të cilat ende ushqejnë fëmijën e tyre me gji, për personat e mëshuar, për ata të cilët bëjnë punë të lodhshme fizike dhe mendore, sportistët, etj.
  1. Mjalti I fushës rekomandohet për alergjitë dhe për të forcuar sistemin imunitar. Gjithashtu rekomandohet për sëmundjet kardiovaskulare, sëmundje të zemrës dhe sëmundjet neurologjike.
  2. Mjalti I blirit lehtëson simptomat e frymëmarrjes gjatë të ftohtit, por mjalti I blirit nuk rekomandohet për personat të cilët kanë problem me zemrën.
  3. Mjalti I gështenjës së errët stimulon qarkullimin, rregullon përpunimin e stomakut, zorrëve, mëlçisë dhe tëmthit. Rekomandohet për anemi, për sistemin imunitar, për çlodhje dhe forcim të muskujve.
  4. Mjalt I akacies përdoret për problemet me enët e gjakut dhe kapsllëkun. Gjithashtu ka ndikim qetësues, ndihmon nëse keni probleme të pagjumësisë, nëse jeni nervozë dhe të tensionuar.
  5. Mjalti i pishës ndihmon për kollën tek personat të cilët kanë astmë dhe bronkit.

Shpërndaj