ФАМИЛИЈАРНО ЗДРАВЈЕ

Едно на 100 момчиња има вродена сложена аномалија таканаречена хипоспадија. Станува збор за нецелосен развој на ...
КОГА И КАКО СЕ ПРИМЕНУВА ЕНДОСКОПИЈА ПРИ ИВФ? Огромниот успех што го постигна ин витро фертилизацијата ...
Токсоплазмата е инфективно заболување кое е предизвикано од паразитот Toxoplasma gondii кој e најзастапениот паразит кај ...

Дигестивно здравје

Гастроезофагеалната рефлуксна болест (ГЕРБ) се карактеризира со рефлукс, враќање на желудочната кисела содржина во хранопроводот, грлото, ...
Цревните инфекции кај децата се доста често заболување, а акутниот гастроентеритис е и една од главните ...
Хирургијата на црниот дроб многу често е единствениот начин за лекување на туморските промени во црнодробното ...

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/cancertr/health.acibademsistina.mk/wp-includes/functions.php on line 5221