Kjo ueb-faqe përdor biskota (cookies)

Ne i përdorim biskotat e nevojshme që janë të vendosura në aparatin tuaj për ta mundësuar funksionimin e drejtë të ueb- faqes. Përveç biskotave të nevojshme, nëse pajtoheni ne mund të vendosim edhe biskota për analitikë, funksionalitet dhe biskota për reklamim.

Biskotat që i përdor Spitali Klinik "Acibadem Sistina" nuk ruajnë informacione (të dhëna personale), që mundësojnë identifikimin e përdoruesit si person fizik.... 

Gjithmonë aktive

Ato janë të nevojshme për funksionim të drejtë të faqes dhe nuk mund të s’kyçen në sistemet tona. Zakonisht, ato vendosen vetëm si përgjigje të veprimeve të kryera nga ana juaj, që paraqet kërkesë për shërbime, siç janë vendosja e preferencave për privatësi ose plotësimin e formularëve në formën e kontaktit. Mund ta rregulloni shfletuesin që t’i bllokojë ose të japë paralajmërime për këto biskota, por me bllokimin e këtyre biskotave do të ndalohet puna e ueb-faqes. 

Këto biskota nuk ruajnë të dhënat personale.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që ndihmojnë të kryhen funksione si shpërndarja e përmbajtjes së ueb-faqes në mediumet sociale, mbledhja e informacioneve kthyese dhe karakteristikave të tjera nga anët e treta.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që përdoren për të kuptuar se si vizitorëve komunikojnë me ueb-faqen. Këto biskota ndihmojnë që të sigurohen informacionet për numrin e vizitorëve, burimin e qarkullimit etj.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Kukit e performancës përdoren për të kuptuar dhe analizuar indekset kryesore të performancës së faqes në internet, gjë që ndihmon në ofrimin e një eksperience më të mirë të përdoruesit për vizitorët.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që u mundësojnë vizitorëve reklama relevante (pr.sh Facebook). Këto kompani mund t’i përdorin dhe për të ndërtuar profilin e interesave tuaja dhe t’ju tregojnë reklama relevante nga faqet e tjera. Ato nuk i ruajnë drejtpërdrejt të dhënat personale, por bazohen në identifikim unik të shfletuesin tuaj dhe aparatin e internetit. Nëse nuk i lejoni këto biskota, do të përjetoni reklama më pak të synuara.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Karrota dhe vetitë e saj ushqyese

Karrota është një bimë e cila ka shumë veti ushqyese për të gjithë personat pavarësisht nga mosha.  Përveç të qenurit një ushqim i pasur, ajo është një nga burimet më të vlevshme terapeutike për trajtimin e shumë sëmundjeve. Karrota është një bimë e cila përmban minerale dhe vitamina të të gjitha llojeve, rekomandohet për të gjitha sëmundjet pa shfaqur asnjë kundërindikim.

Karrota është një bimë e cila ka shumë veti ushqyese për të gjithë personat pavarësisht nga mosha.  Përveç të qenurit një ushqim i pasur, ajo është një nga burimet më të vlevshme terapeutike për trajtimin e shumë sëmundjeve. Karrota është një bimë e cila përmban minerale dhe vitamina të të gjitha llojeve, rekomandohet për të gjitha sëmundjet pa shfaqur asnjë kundërindikim.

Karrota hahet e papërpunuar, ka një shije të shkëlqyer dhe ndihmon në forcimin e dhëmbëve dhe të mishrave të dhëmbëve. Gjithashtu është e shëndetshme edhe  nëse e gatuani, por për qëllime mjekësore është më mirë që ta konsumoni të gjallë.

Për shkak të substancave aromatike që posedon karrota, është shumë e mirë për të stimuluar oreksin. Gjithashtu, rekomandohet për personat të cilët vuajnë nga  depresioni apo për personat të cilët janë anemik.  Është shumë e dobishme për eleminimin e dhimbjeve të  barkut dhe të gazrave të cilat i prodhon organizmi dhe konsumimi i saj rekomandohet pas ngrënie.  Rekomasndohet për persoant të cilët vuajnë nga kapsllëku dhe kanë dhimbje barku për shkak të intoksikimit. Në raste të tilla rekomandohet ngrënia e gjashtë karrotave përgjatë gjithë ditës.

Kjo bimë e mrekullueshme është diuretike dhe emenagoga , që do të thotë se nxit procesin e urinimit dhe të menstruacioneve të grave, gjithashtu ndihmon në shpërbërjen e gurëve në veshka. Është e pasur me fosfor, ju bën të ndiheni të fortë, rindërton nervat dhe ndihmon për të pasur një mendje të shëndoshë.  Karrota, ka veti natyrale për përmirësimin e shikimit, është antioksidant dhe një mbrojtës i shkëlqyer për lëkurën, gjithashtu ndihmon në sekretimn e qumështit të gjirit.

Lëngu i karrotës ka cilësi dhe vlera të rëndësishme:

  • Ndihmon në tretjen e ushqimit
  • Normalizon gjakun
  • Ndihmon për të ruajtur një peshë normale të trupit
  • Është antiseptik
  • Forcon flokët dhe shikimin
  • Zvogëlon aciditetin
  • Rekomandohet për personat të cilët vuajnë nga reumatizma
  • Rekomandohet për personat që vuajnë nga anemia
  • Rekomandohet në rastet e impotencës dhe sterilitetit (për të dhënë efektin e duhur duhet të konsumohet për një kohë të gjatë)

Lëngu i karrotës i përzier me mjalt dhe lëng limoni ndihmon për:

  • Sëmundjet e frymëmarrjes
  • Shtrëngimet në gjoks
  • Astmën
  • Ftohjen (rrufë bronkiale)

Këto janë vetëm disa nga vetitë që ka kjo bimë, për këtë arsye gjithmonë duhet të jetë e pranishme në tavolinën tuaj,pavarësisht nëse e gatuani apo e shërbeni atë të papërpunuar (të gjallë). 

Shpërndaj