6 совети за здрава тежина во бременост

Бремени сте – и возбудени сте за вашата нова улога. Но, со бременоста се јавуваат и многу прашања, најчесто за вишокот килограми. Постојат многу причини зошто треба да одржите здрава телесна тежина за време на…

Водич за повреди на мозокот

Вашиот мозок е добро заштитен од надворешни повреди. Тој се наоѓа во внатрешноста на главата, заштитен со коскена структура, наречен череп. Исто истотака постојат слоеви на мембрани и течности кои сигурно го чуваат вашиот мозок…

7 корисни совети за правилно да трчате

Пролетта е пред нас. Доаѓаат сончевите денови. Облеката е полесна, но видливи стануваат вишокот килограми кои сме ги „заработиле“ во текот на зимата. Време е да тргнете во акција. Најдобар начин повторно да се вратите…

5 ризици од масните наслаги во стомакот

Секој од нас е доволно свесен дека дебелината претставува ризик по здравјето. Но дали знаете дека вишокот масни наслаги во стомакот е дополнителен проблем? Доколку имате поголем обем околу половината, треба да знаете дека имате…

Како да се ослободите од клемпавите уши?

Естетска хиругија на уши Клемпавите уши повеќе се психолошки отколку естетски проблем. Лицата со клемпави уши најчесто се предмет на потсмев, особено децата во школска возраст. Некои родители применуваат екстремни методи за да го коригираат…

Митови за акните

Разрешени осумте најголеми митови за акните Штом ќе се појават мозолчиња, секако, по нив следуваат и совети за нивно третирање и превенција. Но, овие совети не се секогаш медицински докажани. Составивме листа од осум најчести…

5 едноставни совети зa здрав почеток на денот

Појадок: Не го прескокнувајте појадокот – само направете го подобарДознајте што дава ви дава енергија, а што прави да паднете во криза за шеќер. 1. Како да го започнете денот Овошен јогурт или ореви е…