Дали времето влијае на вас?

Помните ли кога вашите баби и дедовци се жалеа на главоболка, болки во коските и зглобовите поради промена на времето? Денеска речиси сите реагираме на неповолните временски влијанија. Сведоци сме на нагли климатски промени кога…

Последици од жешкото сонце

4 работи на кој треба да внимавате при изложеност на сонце Летото доаѓа. Сите сме возбудени на долгите сончеви денови. Со нетрпение ги очекувате летните одмори кога целосно ќе се препуштите на долгите песочни плажи…

Сипаници, вообичаени детски болести

Одговор за најчестите дилеми поврзани со сипаниците Сипаниците се најчестите заразни заболувања во детската возраст. Од ова не се поштедени ни возрасните, особено оние кои не ги прележале како деца. За сипаниците не постои специфичен…

5 начини како да го подобрите здравјето на…

Вежбите и здравата храна не се единствената добитна комбинација за подобро здравје, ова моќна двојка исто така го намалува ризикот од карцином на дојките. Но, доколку вежбате и здравo се храните може да ви помогнат…