Како навреме да ја откриете остеопорозата?

Остеопороза е заболување на коските кое ја намалува густината и квалитетот на коскеното ткиво. Скелетот на пациентот со остеопороза станува подлежен на скршеници кои може да се случат и при најмала траума или поголемо оптоварување…

Срцев удар

Неочекувани ризик фактори на срцев удар Најдобриот начин за да го одржите здравјето на вашето срце е преку избалансирана и здрава исхрана, вежби и доколку е неопходно, лекови препишани од доктор. Но, постојат одредени ризик…

Премногу шеќер може да го оптерети вашето срце

Општо познат е фактот дека големи количини шеќер го оштетуваат ткивото на срцето и предизвикуваат разни болести. Бројни истражувања покажаа дека хронично високите нивоа на шеќер во крвта (поврзани со неконтролиран дијабетес и други состојби)…

Последиците од брзата храна

Петте најлоши предлози за ручек Одамна не сте појадувале здраво? Вашиот стомак почнува да протестира толку гласно што и вашите колеги можат да забележат? Имате еден час за ручек? За што ќе се одлучите? Сендвич…

Како да се справите со мигрената?

Постојат неколку начини за да ja избегнете најлошaтa мигренa. 1. Водете дневник Кога имате мигрена запишете што сте јаделе неодамна, колку добро сте спиеле претходната ноќ, дали сте имале стресен ден и какво е времето…

Направете го вашето кафе поздраво – најдобрите засладувачи,…

Ах, колку сите уживаат додека го пијат кафето. Едно од наједноставните уживања во животот. Но, имаме неколку важни прашања за вас: дали додавате шеќер или млеко во кафето или го пиете црно? Додавањето на млеко…

Јајцата и ризикот од срцеви заболувања

Појадокот се уште се смета за најважниот оброк во денот. Многу истражувања велат дека само луѓето со ризик од срцеви заболувања треба да внимаваат со јадењето јајца.   Колку жолчки неделно? Доколку имате срцево заболување…

Вистината за храната со поминат рок!

Стоите пред фрижидерот, гледате во амбалажата на храната со поминат рок и се прашувате дали да ја фрлите или не. Не сте единствените. Речиси 91% од потрошувачите ја фрлаат храна поради рокот на употреба напишан…