Përbërësit:
– 3 lugë me gjalp të shkrirë
– 3 lugë të mëdha me salcë molle pa sheqer
– 2 gota me biskota të thërmuara
– 200 gram krem djathi me pak yndyrë
– 8/4 gotë me sheqer
– 1 vezë
– 2 të bardha vezësh
– 1 lugë me vanilje
– 300 gram reçel manaferre
– 1 gotë me manaferra të freskëta
Mënyra e përgatitjes:
– Në furrë të nxehtë në 350 gradë
– Përzieni gjalpin , salcën e mollës dhe biskotat e thërmuara, vendosini ato në tavë dhe më pas tavën vendoseni në frigorifer.
– Shtoni djathin në një enë dhe përzieni atë deri sa të arrini një masë kremoze. Shtoni sheqerin, vezët dhe vaniljen, dhe përzieni deri sa të arrini një përbërje të trashë.
– Përzieni reçelin e manaferrës në kavanoz, dhe hidheni mbi shtresën e parë të tavës, më pas shtoni kremin e djathit.
– Lëreni të piqet për 30 minuta.
Shërbeheni në 24 porcione
Vlera ushqyese e një porcioni
– 165 kalori
– 3 gr proteina
– 6 gr yndyrë të përgjithshme
– 3 gr yndyrë të ngopur
– 25 mg kolesterol
– 25 gr karbohidrate të përgjithshme
– 19 gr sheqer
– 0,6 gr fibër dietike
– 169 mg natrium
– 59 mg kalium