Recetë: Kek me manaferra

Përbërësit:

-          3 lugë me gjalp të shkrirë
-          3 lugë të mëdha me salcë molle pa sheqer
-          2 gota me biskota të thërmuara
-          200 gram krem djathi me pak yndyrë
-          8/4 gotë me sheqer
-          1 vezë
-          2 të bardha vezësh
-          1 lugë me vanilje
-          300 gram reçel manaferre
-          1 gotë me manaferra të freskëta

Përbërësit:

–          3 lugë me gjalp të shkrirë
–          3 lugë të mëdha me salcë molle pa sheqer
–          2 gota me biskota të thërmuara
–          200 gram krem djathi me pak yndyrë
–          8/4 gotë me sheqer
–          1 vezë
–          2 të bardha vezësh
–          1 lugë me vanilje
–          300 gram reçel manaferre
–          1 gotë me manaferra të freskëta

Mënyra e përgatitjes:

–          Në furrë të nxehtë në 350 gradë
–          Përzieni gjalpin , salcën e mollës dhe biskotat e thërmuara, vendosini ato në tavë dhe më pas tavën vendoseni në frigorifer.
–          Shtoni djathin në një enë dhe përzieni atë deri sa të arrini një masë kremoze. Shtoni sheqerin, vezët dhe vaniljen, dhe përzieni deri sa të arrini një përbërje të trashë.
–          Përzieni reçelin e manaferrës në kavanoz, dhe hidheni mbi shtresën e parë të tavës, më pas shtoni kremin e djathit.
–          Lëreni të piqet për 30 minuta.

Shërbeheni në 24 porcione

Vlera  ushqyese e një porcioni

–          165 kalori
–          3 gr proteina
–          6 gr yndyrë të përgjithshme
–          3 gr yndyrë të ngopur
–          25 mg kolesterol
–          25 gr karbohidrate të përgjithshme
–          19 gr sheqer
–          0,6 gr fibër dietike
–          169 mg natrium
–          59 mg kalium

 

Shpërndaj