Kjo ueb-faqe përdor biskota (cookies)

Ne i përdorim biskotat e nevojshme që janë të vendosura në aparatin tuaj për ta mundësuar funksionimin e drejtë të ueb- faqes. Përveç biskotave të nevojshme, nëse pajtoheni ne mund të vendosim edhe biskota për analitikë, funksionalitet dhe biskota për reklamim.

Biskotat që i përdor Spitali Klinik "Acibadem Sistina" nuk ruajnë informacione (të dhëna personale), që mundësojnë identifikimin e përdoruesit si person fizik.... 

Gjithmonë aktive

Ato janë të nevojshme për funksionim të drejtë të faqes dhe nuk mund të s’kyçen në sistemet tona. Zakonisht, ato vendosen vetëm si përgjigje të veprimeve të kryera nga ana juaj, që paraqet kërkesë për shërbime, siç janë vendosja e preferencave për privatësi ose plotësimin e formularëve në formën e kontaktit. Mund ta rregulloni shfletuesin që t’i bllokojë ose të japë paralajmërime për këto biskota, por me bllokimin e këtyre biskotave do të ndalohet puna e ueb-faqes. 

Këto biskota nuk ruajnë të dhënat personale.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që ndihmojnë të kryhen funksione si shpërndarja e përmbajtjes së ueb-faqes në mediumet sociale, mbledhja e informacioneve kthyese dhe karakteristikave të tjera nga anët e treta.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që përdoren për të kuptuar se si vizitorëve komunikojnë me ueb-faqen. Këto biskota ndihmojnë që të sigurohen informacionet për numrin e vizitorëve, burimin e qarkullimit etj.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Kukit e performancës përdoren për të kuptuar dhe analizuar indekset kryesore të performancës së faqes në internet, gjë që ndihmon në ofrimin e një eksperience më të mirë të përdoruesit për vizitorët.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që u mundësojnë vizitorëve reklama relevante (pr.sh Facebook). Këto kompani mund t’i përdorin dhe për të ndërtuar profilin e interesave tuaja dhe t’ju tregojnë reklama relevante nga faqet e tjera. Ato nuk i ruajnë drejtpërdrejt të dhënat personale, por bazohen në identifikim unik të shfletuesin tuaj dhe aparatin e internetit. Nëse nuk i lejoni këto biskota, do të përjetoni reklama më pak të synuara.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Çfarë duhet të hani nëse keni osteoporozë?


Karakteristikë e kësaj sëmundje janë kockat e holla dhe të dobëta, të prirura për tu thyer, veçanërisht në pjesën e kukut dhe legenit.

Për t’i ruajtur kockat tuaj të shëndetshme, duhet të ushqeheni në mënyrën e duhur, kjo do të thotë se duhet të merrni me anë të ushqimit më tepër kalcium dhe vitaminë D.


Karakteristikë e kësaj sëmundje janë kockat e holla dhe të dobëta, të prirura për tu thyer, veçanërisht në pjesën e kukut dhe legenit.

Për t’i ruajtur kockat tuaj të shëndetshme, duhet të ushqeheni në mënyrën e duhur, kjo do të thotë se duhet të merrni me anë të ushqimit më tepër kalcium dhe vitaminë D.

10 ushqime të pasura me kalcium

• Erëza (selinë, kopër, trumzë, rozmarinë, majdanoz, rigon, nenexhik, borzilok).
• Djath mocarela, djath dhie/kaçkavall, gjizë.
• Susam – fara, gjalp (100gr=989mg Ca)
• Tofu (100 gr = 372 gr Ca)
• Bajame ( 100 gr = 266 mg Ca)
• Fara lino (100 gr = 255 mg Ca)
• Jogurt, qumësht dhe prodhime të qumështit (100gr = 415 mg Ca)
• Perime me gjethe jeshile ( 100 gr = 190 mg Ca)
• Arra braziliane ( 100 gr = 160 mg Ca)
• Peshk harengë (100 gr = 714 mg Ca)

10 ushqime të pasura me vitaminë D

• Vaj peshku
• Peshk Harengë
• Peshk Skumbria
• Peshk Mustak
• Salmon
• Kërpudha Chi – Takev
• Peshk Ton
• Vezë
• Fruta deti, troftë, sojë
• Diell / marrja e rrezeve të diellit

Karakteristikë e kësaj sëmundje janë kockat e holla dhe të dobëta, të prirura për tu thyer, veçanërisht në pjesën e kukut dhe legenit.
Për t’i ruajtur kockat tuaj të shëndetshme, duhet të ushqeheni në mënyrën e duhur, kjo do të thotë se duhet të merrni me anë të ushqimit më tepër kalcium dhe vitaminë D.

10 ushqime të pasura me kalcium

• Erëza (selinë, kopër, trumzë, rozmarinë, majdanoz, rigon, nenexhik, borzilok).
• Djath mocarela, djath dhie/kaçkavall, gjizë.
• Susam – fara, gjalp (100gr=989mg Ca)
• Tofu (100 gr = 372 gr Ca)
• Bajame ( 100 gr = 266 mg Ca)
• Fara lino (100 gr = 255 mg Ca)
• Jogurt, qumësht dhe prodhime të qumështit (100gr = 415 mg Ca)
• Perime me gjethe jeshile ( 100 gr = 190 mg Ca)
• Arra braziliane ( 100 gr = 160 mg Ca)
• Peshk harengë (100 gr = 714 mg Ca)

10 ushqime të pasura me vitaminë D

• Vaj peshku
• Peshk Harengë
• Peshk Skumbria
• Peshk Mustak
• Salmon
• Kërpudha Chi – Takev
• Peshk Ton
• Vezë
• Fruta deti, troftë, sojë
• Diell / marrja e rrezeve të diellit

Shpërndaj