Има ли решение за вкочанет врат, болки во…

Долготрајната и упорна болка како што е болката во вратот или грбот, вкочанетоста во рамената или чувството на болна иритација во некој зглоб претставуваат голем проблем за пациентите. Иако постојат повеќе третмани, понекогаш е потребна…

Болки во грбот

Болката во грбот е најчеста болка на современиот човек. Колку пати не сте можеле да станете од кревет или да седите на столче сè од една единствена причина - болка во грбот. Речиси секој современ…

5 прашања и одговори за остеоартритис

1. Што е остеоартритис? Остеоартритисот претставува заболување при кое доаѓа до оштетување и трошење на ’рскавицата на коленото. Како резултат на ова доаѓа до контакт на коските на зглобот. Преголемото триење може да предизвика и…

4 состојки за здрави коски

Со желба да ги зацврстат мускулите и да направат „тоблероне“ стомачни, некои луѓе забораваат што имаат под мускулите, забораваат на коските. Коските се потпорната структура која го држи телото исправено па затоа особено внимание треба…

Терапија со ленти – за движење без болка

Долготрајната и упорна болка како што е болката во вратот или во грбот, вкочанетоста во рамената или чувството на болнаиритација во некој зглоб претставува голем проблем за пациентите. Иако постојат повеќе третмани, понекогаш е потребна…

Медицинска масажа во служба на здравјето

Мануелната масажа во основа претставува лекување со допир. “Триењето” на дел од телото во момент на болка е природен инстинкт кој во тој момент нуди утеха, ја ублажува болката и ревиталзира. Терапевтската масажа е својствена…

Што да јадете ако имате остеопороза

Карактеристично за остеопорозата се тенки и слаби коски кои се склони кон скршеници, особено во делови на колковите и карлицата. За да ги зачувате вашите коски здрави, треба правилно да се храните. Тоа значи да…